Noc vědců zaplnila CPTO. Prohlédněte si galerii

Popularita Noci vědců rok od roku stoupá. Letošní ročník byl svou návštěvností opět rekordní. Chodby i respiria podlaží budovy CPTO, která vedle PřF A FŽP poskytla zázemí i FSE, FZS a FUD, se hemžily vědy chtivými návštěvníky ještě čileji, než tomu bylo v uplynulém roce, kdy návštěvnost dosáhla čísla okolo devíti set.

Téma tajemství ukrylo celou škálu zajímavostí ze světa rostlin, živočichů, ale i informatiky, geografie, nanotechnologií, matematiky, chemie a fyziky.

Přírodovědecká fakulta měla opět co předvést. Areál katedry biologie Za Válcovnou přivítal děti ze základních škol již v dopoledních hodinách, ostatní návštěvníci zakoušeli tajemství přírody v naučném botanickém parku až do 17 hodin.

Prostory kampusu se spolu s CPTO plnily již od 16 hodin. Plameny, blesky, robůtci, hlavolamy i eye-tracking: přírodní vědy opět nabídly širokou škálu zajímavostí napříč obory. Zájem vzbuzovaly i přednášky, aulu pak celkem třikrát ovládla experimentální chemická show. Jako obvykle si oblibu získala také zmrzlina z dusíku či rostoucí marshmallow.

Rádi bychom poděkovali všem hostům Noci vědců, že s námi sdíleli naše zaujetí pro vědu. Budeme doufat, že toto nadšení přetrvá a jednou se setkáme jako studenti, akademici.

Kopletní fotogalerii si můžete prohlédnout zde.

#scienceUJEP